Saturday, 2 October 2010

umat kita sakit, bangsa kita tenat

salam..

berbulan bulan x menulis..byk kekangan, halangan, dugaan, cobaan, rintangan...

1.laptop hilang..ye hilang tanpa kesan..ingatkan prank dari kwn2, rupanya bukan gurauan, tpi kenyataan..

2.masuk sem baru, naek year baru..3rd year, tahun paling bz dalam sejarah student volgograd..tiap2 hari kne prepare untuk subjek esoknya..tpi yg peliknya, saya masih relex..hoho

3.internet baru masuk line..dah lah internet ni macam mood, kejap laju mcm kilat, kejap slow mengalahkan ulat gonggok, paling menarik, x leh nk connect langsung..

sudah sudah sudah, berhenti memberi alasan..secara jujurnya, MALAS punca utama..3 sebab diatas hanyalah faktor sampingan..=D

bangsa kita tenat, org timur melahirkan org barat..pakaian org islam entah apa2, hijab x proper, ketat sana sini, situ lompong, sana lempeng..x yah gi jauh, kat terengganu pon boleh tgk semua ni..pakai tudung rambut kluar kat belakang..make up 4 inci, tu belum lagi dikira yg main ekor, x puasa tyme ramadan, apatah lagi yg cukup solat 5 waktunya..

umat kita sakit, kuasa diberi pada org bukan islam, (islam ok, bukan cina ke, melayu ke india ke)..pemikiran kita makin sempit..ulama' kita kutuk, pemimpin zalim kita sanjung..semua jadi terbalik, mcm kura2 jalan guna cengkerang..bergerak ker x? mesti la x kan!!

bukan bangsa yg dilihat, tpi islam itu yg menjadi penilaian..!!

"nik aziz tidak bangga jadi melayu, tetapi nik aziz lebih bangga menjadi orang ISLAM"..habiskan dulu ayat tu, barulah sedap bunyinya, hilanglah semua fitnah! sedangkan ayat al quran yg x dihabiskan bacaannya pon boleh menimbulkan kekeliruan dan perdebatan, inikan pula ucapan seorang insan..(^^)..renung renungkan!

p/s teguran dan peringatan untuk diri sendiri dan rakan2..saya menulis, saya pula yg terasa..eish3..perlu lebih byk memperbaiki diri!

3 comments:

eNdY said...

sgt suke entry dayah nih.. super-like!! =)

Anonymous said...

mantap!!!..hebat!!!

Anonymous said...

olohhh.. muat main angin demo,,,,