Wednesday, 30 June 2010

surah amalan tok bomoh

velkominn pals,

ehem ehem..cam bes jer dapat award kat blog..credit to aina, x tahu pon pasal tag nie..ok, lets continue..stop2 but before that pernah dengar x quote ni " an apple a day, keep the doctor away" rupenya, mmg byk khasiat apple nie..selain lancarkan sistem penghadaman, epal juga mengurangkan lemak dalam badan ok..so kita sambung tagging nieh...


The sunshine award is awarded to bloggers whose positively and creatively inspire others in blogging world

the rules
- nominate 12 others blogger
- put the award on the side bar or within a post
- let the nominees know they receive the award..
- share the love and link the person who gave you the award.


di msia..ala2 citer hntu..klu perasan, tok bomoh aka tok imam mesti bace ayat nie..




yg part innallah ha sayub tilluh..(surah yunus ayat 81)
maksudnya: sesungguhnya allah akan menampakkan kepalsuan sihir itu..

so boleh la kot amalkan kalu tetibe ade kekwn kene sampuk ker, histeria ker..maklumlah kat msia kan byk kes2 mcm ni, terutamanya kat hostel..

ok that's it....

Thursday, 24 June 2010

alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah

velkominn pals,

25th of june, end of exam's day...yahooooooo..2 mggu jadi vampire, langsung x jejak tangge kluar rumah..berlaku juge proses hibernasi, menambah lemak dalam adipose tissue..adoiiiyaa..

sebulan yg 'berharga' di bumi volgograd, emmm nk buat ape yer.?? bukan nye ade ape pon kat sini..

naseb baek ada aktiviti yg menarik esok..trip to Cretaceous Mountain..x tahu pulak wujud gunung nie..sebenarnya org kate, tu gunung kapur, ker bukit kapur, dan cretaceous itu adalah sempena name kapur...x tahu ape yg bakal menunggu kami esok di sana,, so just wait n see..


gambaran pertama..

nampak menarik bukan?? berjalan bukan sekadar berjalan jer, kena la prepare makanan..hope semuanya berjalan lancar dan allah redha dengan trip ni insyaallah..

baru sahaja selesai bertempur.
nk gi berjalan ker gunung kapur,
kat volgo jer tau!!! tidak perlu sampai nk ker jaipur,
buat apa ker jaipur, bukan minat kareena kapoor,
ok dah cukup merepek, apa lagi jom ker dapur...


just a very short post, panaskan blog yg berlumut nie..insyaallah nk cerita pasal practical nnti, kite nilai gune ker x berguna practical nie, worth it ker x kami spend a month kat volgograd for this practical..

p/s -congratulation to all 6th year students..today is their graduation day, and the title of doctor-to-be, will be converted to doctor in the house...xoxoxoxo

Monday, 7 June 2010

oooo..som

velkominn pals..

assalamualaikum

semuanya bermula dengan keinginan nk makan strawberi segar, murah, manis dan sedap, lepas kelas microbiology yg abes awl 40 minit(rasanya sebab lecturer mood baek punyaa, besday beliau ari ni)..tpi tetibe kaki menuju ke restoran sushi..

but before that, i want to share with u all tips on how to lose weight..xoxoxoxo

1. gantikan makanan yg kaye dgn karbohidrat macam nasi dengan protein. inila org msia, gi la celah dunia mane, mesti nak nasi juga..tpi bagi yg ingin menurunkan berat badan, kurangkanlah memkn nasi, mee mahupun roti..lagipon protein mmpu memenuhi nafsu makan kita tauuuu..

2. jgn skip makan pagi..mknerkan, kite x kan kelaparan smpi la waktu mkn seterusnya..lagipon, biarkan perut lapar smpi berbunyi gendang, seruling, gambus, then baru mkn, boleh menurunkan metabolism badan..

3. jgn shopping kat supermarket tyme lapar..contohnya tyme puase, semua bende nmpk sedap, for sure, mesti penuh troli punye dengan chips, chocolate, soft drink..yumm yumm

4. mkn sikit2, tpi kerap..jgn terus mkn 4 pinggan, sampai tegang perut boleh terburai..nnti org konfius mengandung ker buncit..xoxoxo

5. kunyah mknn smpi betul2 hancur, klu boleh mcm kite bland mknn tu gune speed 3 selame 3 minit pakai blender keluaran singer( adeke??entah) ..mesti hancur gile2 bukan??lagipon sunah nabi muhamad(saw) kan kunyah 40 kali, dapat lagi pahale..

tpi bile semua rules and regulation di atas di langgar oleh pendiet, makanya berlakulah peng-order-an mknn secara berlebihan..last2 hmpir 1 set sushi x abes..so untuk elak pembaziran meh kite maen OOO SOM..




gunting kertas batu laa..

denda untuk org yg kalah, satu roll sushi+seketul wasabi yg boleh melancarkan sistem hidung, baekkk punyaaaa..


nah makan jgn x makan..

1st round- sid kalah.
kuase wasabi~ mampu menitiskan air mata seorg wanita..>,<

2 nd round- nade..nah rasekan, budak yg x pernah mkn wasabi sebelum ni..


aik, hepi jer..gmbr selepas(gmbr lakonan, kuat berlakon budak nie) ahaks

3rd round- sid lagi..ayooo malang sungguh naseb kamu ba..xoxoxo


video

di sini sy ingin mengingatkan rakan2 dan sy juge, JANGAN MEMBAZIR..habiskan, walaupon sukar untuk ditelan..
“Sesungguhnya orang yang membazir itu adalah saudara-saudara syaitan dan syaitan itu adalah sangat ingkar kepada Tuhannya” (Surah al-Isra', ayat 27)..yer, pembaziran itu amalan syaitan, dan syaitan itu sesungguhnya akan dilaknat oleh allah..


thats it..anythin, just leave ur comment k!(<__~)